AKUSZTIKUS ÁLMENNYEZETEK | Magyarország

 

A CE az Conformité Européenne kifejezés rövidítése, amely szabadfordításban “európai megfelelosség”.
A CE jelölés a termékek “útlevele” az Európai Gazdasági Közösségbe (EEA)való belépéshez, és jelzi, hogy a termék megfelel az Európai Irányelvek által támasztott követelményeknek.

Az építési termékekre vonatkozó Európai Irányelv az Építési Termékekrol (89/106 / EGK), felváltásra kerül a az Építési Termékek Szabályzat (305/2011/EU) által, amely teljesen 2013 július 1-jén lép érvénybe.

A CPR meghatározza, hogy építménybe építési terméket csak az építményekre vonatkozó alapveto követelmények teljesülése mellett szabad betervezni, illetve beépíteni. A termék akkor tekintheto alkalmasnak egy adott tervezési és beépítési szituációban, amennyiben az építményekre vonatkozó alapveto követelmények teljesülnek a beépített termék teljesítménye által akár közvetlen, akár közvetett módon. Ezek a következok:

  • Állékonyság és mechanikai szilárdság;
  • Tuzbiztonság;
  • Higiénia, egészség-és környezetvédelem;
  • Biztonságos használat és akadálymentesség;
  • Zaj- és rezgésvédelem;
  • Energiatakarékosság és hovédelem;
  • A természeti eroforrások fenntartható használata.

Az alapvetokövetelményeket az egyes építoipari termékekre megállapított harmonizált szabványok tartalmazzák, az álmennyezetekre az MSZ EN 13964 álmennyezetek - Követelmények és vizsgálati módszerek.

Ez a termék szabvány meghatározza a lényeges jellemzoket a különbözo típusú álmennyezeti elemekre és meghatározza, hogyan kell azokat vizsgálni, és besorolni. Azt is jelzi, hogy a gyártónak hogyan kell megadnia a termék teljesítményjellemzoit és biztosítani, hogy a termék folyamatosan megfeleljen ezen teljesítmény jellemzoknek. A gyártó ezt egy kiadott eljesítmény
Nyilatkozattal ígazolja, amely kulcsfontosságú dokumentum lehetové teszi a termék CE jelölését.

A legtöbb Armstrong termék teljesítményének állandósága folyamatosan értékelt és ellenorzött 1, ami azt jelenti, hogy a bejelentett teljesítményt független bejelentett testület vizsgálata támasztja alá és hitelesíti a teljesítmény állandóságát igazoló tanúsítványt.

További információkért a CE jelöléssel kapcsolatban, kérem lépjen velünk kapcsolatba.

 

Termékek

Fontosabb pontok

Források & Előírás

Keress